fbpx

Tőzegáfonyával a húgyúti fertőzések ellen

A nők hajlamosabbak a húgyúti fertőzésekre, és ez a megállapítás fokozottan érvényes a menstruáció és a menopauza időszakában, ugyanis ilyenkor gyakoribbak a bakteriális hüvelyi és húgyúti fertőzések. Azonban ha valaki tudja, hogy gyakran kap ilyen és ehhez hasonló fertőzéseket, akkor mindenképpen készüljön fel erre az időszakra és fogyasszon rendszeresen tőzegáfonya-kiegészítőket. Akár kapszula, kivonat vagy lé formájában fogyasztjuk a tőzegáfonyát, mindenképpen a hasznunkra válik, és sok segítséget nyújt a betegségek kialakulása ellen. Mutatjuk is, hogy mi mindenben számíthatunk a tőzegáfonyára.

A tőzegáfonya megakadályozza, hogy a baktériumok megtapadjanak a húgyhólyag falán, így fertőzés sem alakulhat ki. Leggyakrabban az E.coli baktérium okozta fertőzéseket védhetjük ki általa, amelyet azonban meg is előzhetünk, ha rendszeresen tőzegáfonyát fogyasztunk.

A tőzegáfonya nagy mennyiségben tartalmaz fitokemikáliákat, például flavonoidokat, antociánokat, fenolos savakat. Ezen anyagok miatt kiemelkedő szerepe lehet egyes daganatos betegségek megelőzésében, például a nyelőcső, a vastagbél és az emlő rákos sejtjeinek növekedését lassíthatják és akadályozhatják meg ezek a tőzegáfonyában található hasznos anyagok.

Az tőzegáfonya nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, mint például C-vitamint, A-vitamint, K-vitamint, káliumot, kalciumot, E-vitamint, mangánt, rezet és B-vitaminokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Szupergyümölcsnek is nevezik, mivel bővelkedik antioxidánsokban. A tőzegáfonya tartalmazza a legtöbb fenolos vegyületeket, talán ezért is érdemelte ki a szupergyümölcs elnevezést.

Antociánokban is gazdag. Az antociánok nemcsak gyulladásellenes, hanem rákellenes hatásokkal is rendelkeznek. A gyümölcsnek nagy szerepe lehet a májbetegségek megelőzésében, ezen kívül csökkentheti a magas vérnyomást, javítja a látást, illetve a szív- és érrendszeri egészséget is biztosítja.

A tőzegáfonya a bél egészségét is segít fenntartani. Javítja a bélbaktériumok arányát, ezzel teremtve meg a bélflóra egyensúlyát. Csökkenti a bélrendszerben az epesavat, amely szoros összefüggést mutat a gyomordaganat és más emésztőrendszeri rákos betegségek kialakulásával.

A tőzegáfonya redukálja a szájüregben a káros savak mennyiségét is, ezzel pedig csökkenti a fogszuvasodás, az ínybetegségek és a szájüregi rákos betegségek kialakulásának az esélyeit is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük