fbpx

4 téli bőrápolási tipp nőknek

Fiatal hölgy a fürdőszobában fején törölközővel az arcbőrét ápolja.

Télen többnyire nagyon kiszárad a bőrünk. Azok, akik száraz, vízhiányos arcbőrrel rendelkeznek, az őszi-téli időszakban még inkább küzdenek ezzel a problémával. A száraz bőr oka nem más, mint a kinti és a benti nagy hőmérséklet-különbség, ezért főként télen igényel extra ápolást az arcbőrünk. Mit tehetünk? Cikkünkben 4 olyan bőrápolási rutinról, tanácsról olvashat, melyek segítenek a bőr hidratációjában és a kiszáradás elkerülésében.

Télen ajánlatosabb zuhanyozni a fürdés helyett, és a zuhanyozás során is jobb, ha mellőzzük a forró vizet. Elsősorban a meleg, langyos vizet részesítsük előnyben, hiszen a túl forró víz bőrszárító hatással bír, ami még sérülékenyebbé teszi az amúgy is igénybe vett bőrt. Télen sok ruhát viselünk, és  a lakás fűtése is szárítja a bőrt, a forró víz pedig még tovább rontja a helyzetet. Zuhanyozást követően mindig használjunk a bőrtípusunknak megfelelő testápolót.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Télen a szoba száraz levegője is fokozza a bőr kiszáradását, ami ellen párásító készülékkel védekezhetünk. Csak próbálja ki és meglátja, hogy sokkal puhább és hidratáltabb lesz az arcbőre, amennyiben vásárol a lakásba egy ilyen párásító készüléket.

Ma már bőven válogathatunk a bőrtípusunknak megfelelő tusfürdők és szappanok közül, így mindenki azt használjon, ami éppen közel áll a szívéhez.

Azonban az antibakteriális szappanokkal nem árt óvatosnak lenni, mivel gyakori használatuk szárítja a bőrt, így sérülékennyé válhat, sőt rosszabb esetben  be is repedezhet.

Télen is használjon kézrémet. Ma már olyan kézmaszkokat is vásárolhatunk, amelyek remekül táplálják és ápolják a bőrt, így akár több évvel fiatalosabb is lehet a kezünk ezeknek az ápolószereknek a használatától.

Az arcápolási rutin közé tartozik az arctisztítás, az arcradírozás, a hámlasztás, a bőr hidratációja is. A hámlasztással voltaképpen az elhalt hámsejtektől szabadulunk meg, ami hasznos, de nagyon kiszáríthatja a bőrt. Ezért jól tesszük, ha nem esünk ezzel kapcsolatban túlzásokba, vagy legalábbis télen csak keveset alkalmazzuk az arcápolási rutinunk során.

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük