fbpx

Az ingerlékenység beteggé tesz

Dühös férfi fehér pólóban, füstölő fülekkel, fekete háttér előtt.

Az ingerlékenység egy olyan érzelem, amelyet sok ember megtapasztal az élete során. Az ingerlékenységnek nagyon sok tünete lehet. Ilyen például a túlzott izzadás, a zavartság, a koncentrálási nehézség, a gyors szívverés, az érzékenység, a feszültség, a gyors légzés és a fáradtság.

Számos dolog okozhat ingerlékenységet. Például ilyen a hormonális egyensúlytalanság, az alacsony vércukorszint, a nem megfelelő alvás vagy a stressz. Mentális egészségügyi állapotok, például a depresszió és a szorongás is oka lehet az ingerlékenység kialakulásának, ilyenkor azonban a pszichoterápia nagyon sokat segíthet.

Nyilván ha valamilyen komoly betegség, például cukorbetegség okozza ezt az állapotot, akkor sem elegendő csak a diabéteszt kezelni, hanem a szorongással is kezdeni kell valamit. Ilyen esetben is nagyon hasznos lehet a pszichoterápiás kezelés.

Az egészséges és tápláló ételek is sokat segíthetnek az ingerlékenység leküzdésében, hiszen a magas cukortartalmú és a magas zsírtartalmú ételek csökkentik a hangulatot, szorongást és ingerlékenységet váltanak ki.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rendszeres testmozgásnak jótékony hatása van a hangulatra. Azok az emberek, akik rendszeresen mozognak, sokkal jobb kedvnek örvendenek, hiszen a mozgás hatására endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetükben, és nem kell ingerlékenységgel sem megküzdeniük.

A relaxációs technikák mint a meditáció vagy a mélylégzés-technika is nagyon hasznos lehet, hiszen segítenek ellazítani a testet és a lelket, illetve csökkentik az ingerlékenységet.

Az alváshiány is oka lehet az ingerlékenység kialakulásának. A lefekvés előtti rutin és a rendszeres időben történő lefekvés és felkelés a segítségünkre lehet, hogy kipihenjük magunkat és ezzel is csökkenthetjük az ingerlékenységet.

A meditációnak kiemelkedő szerepe van a testi és lelki egyensúly fenntartásában. A meditáció egyfajta magunkba fordulást is jelent. Azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak, mint azok, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel. A meditáció nem mellesleg segít megbirkózni a mindennapos stresszel és még a hangulatunk fokozásában is kiemelkedő a szerepe. Ha nem tudjuk, hogyan kell meditálni, kérjünk segítséget egy ehhez értő szakembertől.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük