fbpx

Megfizethetetlen ajándékok, melyek testi-lelki egészséget adnak

Fiatal házaspár otthon Karácsonykor egymással szemben fekszenek a szőnyegen, kezükben pezsgőspohár, fejükön mikulás sapka.

Sok szülő, házas ember számára a karácsonyi időszak vízválasztó lehet, hiszen többen meglehetősen stresszesnek élik meg ezeket a napokat. Természetesen ennek nem kellene így lennie. A családi harmónia megőrzésében segíthetnek az olyan ajándékok, melyek értéke nem mérhető pénzben, nem tudjuk megvásárolni, hiszen bennünk vannak. Mutatjuk, milyen különleges ajándékokkal lephetjük meg a házastársunkat az ünnep alkalmával.

Időt például nem lehet a boltban vásárolni, azonban a házaspárok ezzel is meglephetik egymást karácsonykor. Néhány óra egymás társaságában, egy kellemes romantikus vacsora, egy kényeztető masszázs, vagy akár egy wellness hétvége is nagyszerű ajándéknak bizonyulhat, egyúttal felpezsdítheti, megerősítheti a kapcsolatot.

A házasságok javarészt a kommunikáció hiánya, vagy a nem megfelelő kommunikáció miatt mennek tönkre. Mint ahogy a gyermek sem szereti, ha csak általánosságban kérdezgetjük a napjáról, a házastársunk sem szívleli, ha csupán annyit kérdezünk tőle, hogy milyen volt a napja.

Nézzünk a dolgok mélyére, kapargassuk meg kicsit a felszínt, mert a jó kérdések a megfelelő pillanatban talán esélyt adnak a nagyobb kitárulkozásokra. A mélyebb beszélgetésekre mindenkinek szüksége van időnként, ezek pedig jó lehetőséget kínálnak a házastársak közötti szeretetkapocs megerősítésére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Minden házasságban lehetnek hullámvölgyek és nehezebb időszakok. A jó kapcsolatért meg kell dolgozni és sokat kell azért tenni, hogy hosszú távon is jól működjön. Nem könnyű időt szakítani egymásra egy-egy fárasztó nap után, nem könnyű a másik problémájával foglalkozni, amikor még a sajátunk is nyomaszt, de a társunkra való odafigyelés és törődés kifizetődő, hiszen mindig azt kapjuk vissza, amit adunk.

Ezért az apró meglepetéseknek, egy kényeztető masszázsnak, egy vacsorának, egy forró fürdőnek hatalmas ereje van. Ezekkel az apró ajándékokkal akár még a szenvedélyt is újra feléleszthetjük a kapcsolatunkban.

Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha elvonuljon és csakis saját magával foglalkozzon. Az egyedüllét, az énidő sokat segít a gondolatok rendezésében, és a kisebb-nagyobb lelki problémák feldolgozásában, értelmezésében. Amennyiben a házastársunk szeretne egyedül lenni, ne vegyük sértésnek, sőt, adjunk neki ilyen szabad órákat. De mi is éljünk ezzel a lehetőséggel, hiszen a magányos órák elősegítik a feltöltődést, a testi és lelki megújulást, ami színt is vihet a házasságunkba.

Ajándék az is, ha olyan munkát vállalunk magunkra, amely nem a mi feladatunk, de az is, ha egy szép vacsorával lepjük meg a házastársunkat. Minden apróságnak kitüntetett szerepe lehet, hiszen nem kizárt, hogy az ilyen kis dolgok elmulasztása dönti romba a házasságokat. Figyeljünk oda tehát egymásra az év minden egyes napján!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.