fbpx

Mi lehet az oka a tüdőgyulladás kialakulásának?

Tüdőgyulladást okozó vírusok.

Sajnos hazánkban minden évben többen halnak meg tüdőgyulladásban. Ez a betegség egyfajta szövődményként jelenik meg a főleg idősebb vagy ágyban fekvő betegek esetében ugyanúgy, mint azoknál, akik nem veszik komolyan a megfázást és úgymond lábon hordják azt ki. Nagyon veszélyes és alattomos betegség, mert napokig, hetekig akár nem is jelentkeznek komoly tünetek és sokan úgy vélik, hogy egy kis vitaminnal, otthoni módszerrel hamar ki tudják magukat kúrálni a betegségből. Pedig ez nem is olyan egyszerű.

A tápanyagok fontossága

Vitaminokra és ásványi anyagokra minden életkorban szükségünk van. A tápanyagok felszívódásával azonban lehetnek problémák. Legfőképpen az idősebb embereket érintik ezek a gondok, de egyes betegségek is okozhatnak tápanyag-felszívódási gondokat.

Léteznek zsírban és vízben oldódó vitaminok. Amennyiben a zsírban oldódó vitaminok – ilyen a legtöbb antioxidáns vitamin – nem szívódnak fel megfelelően, úgy ez is gondot okozhat és oka lehet annak, ha tüdőgyulladás alakul ki. A D-vitamin is egy zsírban oldódó vitamin. Amennyiben ez a vitamin nem hasznosul az emberi szervezetben, úgy nagy esélye van a tüdőgyulladás kialakulásának.

Az E-vitamin is antioxidáns vitamin, nem mellesleg zsírban oldódik, így ha ez sem szívódik fel hatékonyan, akkor szintén nagy az esélye a tüdőgyulladás kialakulásának.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az immunrendszer erős védelme is meggyengülhet

Tüdőgyulladás abban az esetben is kialakulhat, ha az immunrendszer nem működik megfelelően. A C-vitamin nagyon sokat segíthet a betegség megelőzésében, hiszen ez is egy antioxidáns vitamin, amely segítséget nyújt a megfelelő immunvédelem kialakításában.

A szájhigiénia fontossága

El sem hinnénk, de a nem megfelelő szájhigiénia, a hiányos fogazat és az ínybetegségek is számtalan betegség okozói lehetnek. A fogínybetegség akkor alakul ki, ha a szájüregben túlzottan elszaporodnak a baktériumok. A baktériumok bekerülve a véráramba, sokféle betegség okozói lehetnek. Éppen ezért nagyon lényeges a napi háromszori fogmosás. Különféle illóolajokat is használhatunk a szájüreg baktériumainak az elpusztítására, ilyen lehet a borsmenta- és a szegfűszeg-illóolaj.

 1. Hemmer Ferenc

  A probléma ott kezdődik, hogy mi emberek csak a bekövetkezett baj megszüntetésével törődük, de a MEGELŐZÉST és annak gyakorlatát nem is használjuk. NEM ISMERJÜK AZ EMBERI SZERVEZET MŰKÖDÉSÉT. Pedig ezt kellene tanítanunk már az óvodában gyermekeinkkel. Például akár a cikk írói közül ki ismeri szervezetünk LEGELSŐ VÉDELMI VONALÁT?Ugyebár ez a NYÁLKA! Ez fedi be testünk minden négyzetmilliméterét, mely a külső térrel van találkozással. (orr, száj, légcső, nyelőcső, teljes táplálékrendszer, ÉRRENDSZER.) Ez a védelmi vonalunk teszi lehetővé hogy szervezetünkbe NE JUTHASSON BE NEMKIVÁNATOS anyag. (virus, baktérium, növényipollen, por, stb). De ez a hozzászólásom nagyon kevés, amit ÖNMAGUNKNAK KELLENE TENNÜNK, SAJÁT ÉRDEKÜNKBEN EGÉSZSÉGÜNKÉRT!

  1. Riegel Antalné

   Szerintem pedig sok embernek hiába is tanítanák az egészséges életmódot, mert lusták megtenni, pedig a maguk érdekében lenne, és sokan úgy gondolják, h. velük nem történhet tragédia, ill csak vmi rossz. Ez negatív önzés, amivel maguknak állítanak csapdát.

 2. Iskum József

  Az egészség tudatosságot csak gyermekkortól lehetne rögzíteni, mert akkor tanul meg az ember mindent. Rosszul nevelkedett felnőt is többségében ugyan úgy neveli a gyermekét, mint amit maga tanult. Ezért lenne célszerű már a védőnőknek, terhesség alatt “képezni” a szülőket.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük