Alulműködő pajzsmirigy sematikus ábrázolása.

Manapság egyre több ember küzd valamilyen pajzsmirigy-megbetegedéssel. Ennek sok oka lehet, de az tény, hogy a stressz is nagy szerepet játszhat ennek a betegségnek a kialakulásában. A pajzsmirigy lehet túlműködő, alul is működhet, de krónikusan be is gyulladhat, ami egy sor kellemetlen tünetet képes indukálni, megkeserítve ezzel az egyén életét.

A pajzsmirigy-alulműködést másként hipotireózisnak is nevezik. A pajzsmirigynek hormontermelő szerepe van, és ezek a hormonok hatással vannak a szervek, a szövetek és a test sejtjeire. A hormonok hatással vannak például a szívverésre, a testhőmérsékletre és még az anyagcserét is befolyásolni tudják.

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei többek között a hízás, a depresszió, a feledékenység és a minden ok nélküli fáradtság. A pajzsmirigy hormonokat lehet pótolni és, ha az orvos ezt írja elő, akkor nem szabad ellenszegülni, hiszen a pajzsmirigybetegség egy komoly dolog, amely az egész szervezet működését alaposan megbolygatja, ha figyelmen kívül hagyjuk a kezelést.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Azonban léteznek olyan fontos feladatok, illetve olyan természetes kezelések, amelyeket ki kell próbálni, mivel ezek nagyban elősegíthetik a gyógyulást. Sokak állítása szerint az amalgámtömésben lévő higany is hatással lehet a pajzsmirigy működésére. Ez ugyanis krónikus gyulladást okozhat, ami oka lehet az autoimmun pajzsmirigybetegségnek.

A kókuszolaj csodás hatással van a bőrre és a haj állapotán is tud javítani, de a pajzsmirigy működésére is jó hatással van, mivel hormontermelésre ösztönzi ezt a szervet, illetve az anyagcserét is meg tudja növelni. Ha megfelelő az anyagcserénk, akkor kalóriát és zsírt éget a szervezet, ami elősegíti a fogyást.

Az egészséges táplálkozás nagyon fontos akkor is, ha valaki pajzsmirigybetegségben szenved. Ezt a betegséget a glutén is kiválthatja, de a túl sok szénhidrát és cukorfogyasztás is generálhatja ezt a betegséget.

A tej is válthat ki egyes személyeknél allergiát, illetve mind a tej és tejből készült termékek, mind a gluténtartalmú élelmiszerek gyulladásban tarthatják a szervezetet, ami a pajzsmirigyre is negatív hatással van.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*