fbpx

A természetes ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséghez

Rengeteg féle színes gyümölcs és zöldség egymás mellé állítva.

A természetes ásványi anyagok és nyomelemek létfontosságú anyagok az egészségünk megőrzéséhez vagy helyreállításához. A tartós ásványianyag-hiány, elsősorban a hiányzó kalcium, rendkívül káros az egészségre.

Természetes ásványi anyagok

Az emberi szervezet nem képes a természetes ásványi anyagokat, mint a kalcium vagy a magnézium, önállóan előállítani. Ezért naponta kell a táplálékkal magunkhoz venni ezeket, ha azt szeretnénk, hogy az egészségünk tökéletesen működjön. A tudósok mintegy 150 betegség kialakulásának okát vezetik vissza a hiányzó ásványi anyagokra.

A kalciumhiány zavarja az anyagcserét

A kalcium, magnézium és más ásványi anyagok csekély bevitele zavarja vagy erősen csökkenti az anyagcsere-folyamatokat. Az ásványi anyagok túl magas bevitele szintén mérgező hatással lehet a szervezetre.

Ásványi anyagok az erős kötőszövetért

A természetes ásványi anyagok, elsősorban a kalcium és a magnézium, nélkülözhetetlenek a zavartalan anyagcseréhez. Szabályozzák vízháztartásunkat (elektrolit-háztartásunkat), támogatják az idegsejteket; a vérben, a csontokban, a fogakban és nagyobb mennyiségben a kötőszövetünkben vannak jelen. Sem a hormonháztartás szabályozása, sem a zsírok, fehérjék vagy szénhidrátok hasznosítása nem lenne lehetséges ásványi anyagok és nyomelemek nélkül. A nyomelemekre a szervezetnek csak kisebb mennyiségekben van szüksége, de értékük nem jobban lebecsülendő, mint az ásványi anyagoké.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Fontos az ásványi anyagok minősége

Mint minden más létfontosságú anyagnál, az ásványi anyagoknál és a nyomelemeknél is lényeges a minőség (felhasználhatóság). Különbséget kell tennünk organikus (élő = hasznosítható) és szervetlen (élettelen = hasznosíthatatlan) anyagok között.

A növények különösen értékes ásványi anyagokat tartalmaznak

A növények szervetlen ásványokat vesznek fel gyökerükön keresztül, és azokat szerves ásványokká alakítják át. Ezeket az átalakított ásványi anyagokat képes aztán a szervezetünk hasznosítani. A növények a létfontosságú anyagok különleges spektrumát kapják a talajból, és így képesek ellátni a szervezetet a mindenkori tápanyagokkal. Csak a természet szolgáltatja ezt a tökéletes és zseniális táplálékot. A mesterséges ásványi anyagok alig hasznosíthatók. Szervezetünk csak kivételes esetekben – és egyúttal nagyon nagy energiafelhasználás mellett – képes a szervetlen ásványokat szerves ásványi anyagokká alakítani és hasznosítani.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.