fbpx

Mit kell tudni a bioflavonoidokról?

Zöldségpulton található friss paprika és paradicsom.

A bioflavonoidok bizonyos zöldségekben, gyümölcsökben és más táplálékokban találhatók meg, mint például az étcsokoládéban és a borban, amelyeknek antioxidáns hatásaik is vannak.

A bioflavonoidok értékes antioxidánsok, amelyek eredményesen harcolnak a szabad gyökökkel szemben, de segíthetnek a szervezetnek a vírusok és allergiák kezelésében, kivédésében is. A szabad gyökök okozhatnak rákos megbetegedéseket, szív- és érrendszeri megbetegedéseket.A szabad gyökök a szervezetben lévő toxinok, amelyek károsíthatják az egészséges sejteket. Amikor ez megtörténik, akkor beszélünk oxidatív stresszről.

Más antioxidánsok, mint a flavonoidok, nem találhatók meg magas koncentrációban a véráramban, de elősegíthetik például a C-vitamin transzportját vagy aktivitását az egész testben.

A kutatások azt támasztják alá, hogy a bioflavonoidok számos egészségügyi kérdésben segíthetnek. Védelmet jelenthetnek a szervezet számára, de terápiás hatásai is lehetnek.

A flavonoidok megvédik és megnövelik az antioxidáns védekezést a szervezetben. Amennyiben az antioxidánsok megvédenek bennünket a szabad gyökök károsító hatásaitól, akkor számos betegséggel szemben védelmet élvezhetünk és még az öregedési folyamatokat is lassítani tudjuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az allergiás betegségek jól reagálnak a bioflavonoidokkal történő kezelésekre. Ilyen például az atópiás dermatitisz vagy az allergiás asztma. Az allergiás betegségek gyakran összefüggésbe hozhatók az oxidatív stresszel. A flavonoidok segíthetnek a szabad gyökök eltávolításában és a reaktív oxigénfajták stabilizálásában. Ez elősegíti az allergiás reakció csökkenését, illetve annak megszűnését. A bioflavonoidok a gyulladásos válaszokat is csökkenthetik, amelyek hozzájárulhatnak az olyan betegség kialakulásához, mint az asztma.

A szívkoszorúér-betegség egy olyan betegség, amely nemcsak oxidatív stresszt, de gyulladást is okoz. Az antioxidáns flavonoidok védelmet jelenthetnek a szív számára, és csökkenthetik a halálozási kockázatokat.

A flavonoidok az idegsejteket is megvédhetik a károsodástól, segíthetnek az idegsejtek regenerálódásában. A flavonoidok az agy vérellátását is megtámogathatják, így pedig segíthetnek a stroke kialakulásának megelőzésében.

A flavonoidok potenciális segítséget jelenthetnek a rákos betegségek kockázatainak csökkentésében, beleértve az emlő- és a tüdőrákot is.

A flavonoidok antimikrobiális hatással is rendelkeznek, vagyis kitüntetett szerepük lehet a mikrobiális fertőzések elleni küzdelemben. Különösen az apigeninnek, az izoflavonoknak és flavonnak vannak ilyen tulajdonságaik.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.